Στο Bujinkan Dojo Hellas διδάσκουν οι :

  • Shihan, Φίλιππος Ματζηρίδης, 15 Dan
  • Shidoshi-ho, Δημήτρης Κωνσταντίνου, 5 Dan
  • Shidoshi-ho, Πάρης Χουρμούζης, 5 Dan

Δασκαλοι ninjutsu bujinkan dojo hellasO Φίλιππος Ματζηρίδης ήρθε σε επαφή με το Ninjutsu το 1981, όντας κάτοχος της καφέ ζώνης του καράτε, σε κάποιο σεμινάριο του Shihan Moshe Kastiel στο Βερολίνο, όπου και ζούσε από το 1973. Η τέχνη του Ninjutsu τον κέρδισε και έγινε μαθητής του Shihan Kastiel, ο οποίος με την σειρά του είναι μαθητής του Shihan Doron Navon, του πρώτου μη Ιάπωνα μαθητή του Hatsumi Sensei, που πήρε το χρίσμα του Shidoshi. http://www.bujinkanhellas.com/training/genealogy-bujinkan-dojo-hellas/

O Φίλιππος Ματζηρίδης μαθήτευσε την περίοδο 1981 – 1991 εντατικά κάτω από την καθοδήγηση του δασκάλου του Moshe Kastiel και παρακολούθησε σχεδόν όλα τα Tai – Kai με τον Hatsumi Sensei στην Ευρώπη καθώς σεμινάρια πολλών άλλων δασκάλων του Ninjutsu. Τον Ιούλιο του 1992 επέτυχε στο Λουξεμβούργο την εξέταση Sakki, έγινε Shidoshi και μέλος του Shidoshi – Kai. Στη συνέχεια ίδρυσε στο Βερολίνο σχολές στις οποίες και δίδαξε μέχρι τον Νοέμβριο του 1998, οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα.Ιδρυτής του Bujinkan Dojo Hellas ,κάτοχος του τίτλου Dai Shihan  15 Dan στο Ninjutsu ,πιστοποιημένος από την Γ.Γ.Α. προπονητής Judo (1dan)της Ε.Ο.Τζουντο και Ju-Jutsu (3dan) της ΕΦΕΟΖ-Ζ(Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Ζίου-Ζίτσου),συνεχίζει την προσπάθεια για την σωστή εκπροσώπιση και ενοποιημένη οργάνωση του Ninjutsu στη χώρα μας.Στο πλαίσιο αυτό ειναι πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του νεοσύστατου Κλάδου Άθλησης Ninjutsu της  ΕΦΕΟΖ-Ζ.Διδάσκει στην Ελλάδα(Bujinkan Dojo Hellas),όπου έρχεται για σεμινάρια καθώς και στη Γερμανία σε δύο σχολές(Βερολίνο-“Bujinkan Banbutsu Ruten Dojo Berlin” https://www.facebook.com/BanbutsuRutenDojo και στο Πότσνταμ,http://ninpodojo.de/)


dimi

δασκαλοι ninjutsu bujinkan dojo hellas

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου ξεκίνησε το Ninjutsu τον Μάρτιο του  1999, όταν συνάντησε τον Δασκαλό του Shihan Φίλιππο Ματζηρίδη και έγινε μέλος του Bujinkan Dojo Athens(Hellas). Σωστά τοποθετημένος απ’ αρχής απέναντι στις πολεμικές τέχνες εκπαιδεύτηκε άρτια με ζήλο και επιμονή με αποτέλεσμα το 2007 να κατακτήσει επάξια την Μαύρη Ζώνη 1dan και τον τίτλο του Shidoshi-Ho.Aπο τον Φεβρουάριο του 2018 ,είναι κάτοχος του 5dan (Godan).Διδάσκει απο το 2007 συνεχίζοντας και την προσωπική του εκπαίδευση.Απο το καλοκαίρι του 2014 ειναι πιστοποιημένος προπονητής Ju Jutsu (2dan) απο την Γ.Γ.Αθλητισμού και την ΕΦΕΟΖ-Ζ(Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Ζίου-Ζίτσου) καθώς και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του νεοσύστατου Κλάδου Άθλησης Ninjutsu της ΕΦΕΟΖ-Ζ.Δραστήριος αλλά και συνάμα υπομονετικός, κατανόησε πολύ γρήγορα τα άγραφα μηνύματα της τέχνης των Ninja και τα πέρασε επιδέξια στην προσωπική του ζωή. Ασχολείται με το εμπόριο διευθύνοντας δική του βιοτεχνία και έχει χόμπυ την μουσική. Του αρέσουν επίσης τα ταξίδια και το ψάρεμα. Είναι φίλαθλος και φυσικά λάτρης της Ένωσης,σε όλα τα επίπεδα!


δασκαλοι ninjutsu bujinkan dojo hellasΟ Πάρης Χουρμούζης προσχώρησε στο Bujinkan Dojo Athens και άρχισε να ασχολείται με το Ninjutsu τον Μάρτιο 1999 όταν συνάντησε τον Δασκαλό του Shihan Φίλιππο Ματζηρίδη. Σωματικά προσόντα, οξυδέρκεια πνεύματος και επιμονή του απέφεραν το 2007 μετά από επίπονη εκπαίδευση τους τίτλους Sho-dan και Shidoshi-ho, ούτως ώστε σήμερα να διδάσκει στην σχολή και να συνεχίζει στο μονοπάτι του Πολεμιστή.Απο το 2018 κατέχει το 5dan στο Ninjutsu. Έκτοτε διδάσκει ό ίδιος συνεχίζοντας και την προσωπική του εκπαίδευση.Απο το καλοκαίρι του 2014 ειναι πιστοποιημένος προπονητής Ju Jutsu (2dan) απο την Γ.Γ.Αθλητισμού και την ΕΦΕΟΖ-Ζ(Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Ζίου-Ζίτσου) .Ήσυχος και πράος σαν χαρακτήρας γίνεται αμέσως αγαπητός και πόλος γαλήνης, ιδιότητες που τον χαρακτηρίζουν και πάνω στο tatami. Είναι καταξιωμένος μηχανικός και ευτυχισμένος οικογενειάρχης.