Το Qi Gong είναι μια αρχαία Κινέζικη διαλογιστική μέθοδος που βασίζεται στην ιδέα οτι ο άνθρωπος είναι μια γέφυρα μεταξύ Ουρανού και Γης και ο ρόλος του είναι να επιφέρει ισορροπία μεταξύ των αντιθέτων. Οι ασκήσεις Qi Gong προϋποθέτουν την δυναμική συμμετοχή της προσοχής μας, αλλά και μια οξυμένη παρατηρητικότητα όπως και μια αίσθηση ευχαρίστησης κατά την διάρκεια της εκτέλεσης τους. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν σε πολλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με την υγεία, οι ασκήσεις αυτές, ανοίγουν τις ενεργειακές οδούς, δυναμώνουν και κάνουν πιο ελαστικούς τους μύες, τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους, ενισχύοντας παράλληλα το νευρικό σύστημα. Κάποιες ασκήσεις έχουν πρακτική εφαρμογή στις πολεμικές τέχνες. Ίσως όμως το πιο σημαντικό είναι, ότι καθώς αναπτύσσουμε μια αρμονική σχέση μεταξύ κίνησης και αναπνοής, διερευνούμε και διευρύνουμε τα όρια μας, ασκούμαστε στο διαλογισμό, ισορροπούμε συναισθήματα και νου, απολαμβάνουμε την στιγμή, αναδεικνύουμε την ευγενική μας φύση, αναβαθμίζουμε την ποιότητα της καθημερινότητας μας, προσεγγίζουμε την πνευματική μας αυτάρκεια καθώς γινόμαστε περισσότερο συνειδητοί. Τέλος, η άσκηση του Qi Gong είναι μια άσκηση που δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, παρόλα αυτά προάγει την φυσική μας κατάσταση με έναν πιο ουσιαστικό και ασφαλή τρόπο παρότι η συνηθισμένη γυμναστική και έτσι μπορεί να εξασκείται ακόμα και από ηλικιωμένους.

Εκπαιδευτής στο Bujinkan Banbutsu Ruten Dojo Hellas είναι ο Δημήτρης Αντωνίου.

O Δημήτρης Αντωνίου ξεκίνησε Ninjutsu το 1992 στο Βερολίνο με τον Shihan Φίλιππο Ματζηρίδη το οποίο συνέχισε τον ίδιο χρόνο στην Αθήνα με τον Κώστα Δερβένη. Το 1996 ξεκίνησε Tai Chi (στιλ Yang) με τον μεγάλο Δάσκαλο Πέτρο Κουρόπουλο. Το 1998 παρακολούθησε το πρώτο σεμινάριο Qi gong με τον Μaster Tang. Το 2000 γνώρισε το Tai chi Chen με δάσκαλο τον Γιώργο Παυλίδη. Το 1999 συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Ninjutsu με τον Shihan Φίλλιπο Ματζηρίδη στο Bujinkan Banbutsu Ruten Dojo . Το 2001 μετακόμισε στη Νίσυρο όπου και σε ετήσια βάση συμμετείχε σε σεμινάρια Yoga και σε ένα σεμινάριο Tai Chi με τον Lars Larsen τότε δάσκαλο του Δημήτρη Δούκα. Το 2004 συμμετείχε στο σεμινάριο που οργανώθηκε από τo Bujinkan Banbutsu Ruten Dojo Hellas μας όπου ο Shihan Moshe Kastiel διδάξε Ninjutsu, Οστεοπαθητική και Qi Gong. Το 2010 εκπαιδεύτηκε στο Thai massage στην Ταϊλάνδη. Από το 2012 συμμετέχει στα σεμινάρια του σαμάνου Oscar Parada ενώ τα καλοκαίρια δουλεύει στην Πάρο όπου έχει διδάξει μεταξύ άλλων Qi Gong στο Tao’s center και στη Yoga Shala.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων Qigong ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 30/03/17. Γιο πληροφορίες για το πρόγραμμα μαθημάτων του επόμενου κύκλου καλέστε στο 6977628725.