Η Λειτουργική Προπόνηση αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την αποκατάσταση των μυοσκελετικών τραυματισμών. Πολλοί φυσιοθεραπευτές χρησιμοποίησαν συχνά αυτή τη μέθοδο εκγύμνασης, βασισμένη σε καθημερινές κινήσεις των ασθενών στο σπίτι ή στην εργασία για να βοηθήσουν ασθενείς με κινητικά προβλήματα, δίνοντας τους την δυνατότητα να προσαρμοστούν πιο εύκολα στην καθημερινή ζωή.

Από την άλλη, οι αθλητές ομαδικών ή ατομικών αθλημάτων, πολλά χρόνια πριν άρχισαν να προπονούνται σε αυτό το μοτίβο άσκησης το οποίο τους επέτρεπε να μιμούνται τις αθλητικές κινήσεις και δεξιότητες του αθλήματός τους χωρίς να σπαταλούν άσκοπα ενέργεια και χρόνο, αλλά να προπονούνται με στόχο την αύξηση της αθλητικής επίδοσης τους.

Πλεονεκτήματα και οφέλη:

Σύντομη και αποτελεσματική

Βελτιώνει τη στάση του σώματος ( ορθοσωμία )

Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό αυξάνοντας τις καύσεις και επιπλέον βελτιώνει τους τομείς που συντελούν στην καλή φυσική κατάσταση.

Δύναμη: Ο ασκούμενος αποκτά την ικανότητα να εκτελέσει ασκήσεις με μεγάλες αντιστάσεις.

Μυϊκή ισχύς ή εκρηκτικότητα η ικανότητα να μειώνει τον χρόνο εκτέλεσης ενός κύκλου κινήσεων / ασκήσεων.

Ευκαμψία και ευλυγισία: Με την βελτίωσή τους δίνεται η δυνατότητα στον ασκούμενο να προστατεύει τις αρθρώσεις, να αυξήσει το εύρος και την ποιότητα των κινήσεων και διατηρεί τους μύες υγιείς

Συντονισμός:  Ο ασκούμενος μπορεί να συντονίσει με αρμονία πολλαπλές κινήσεις.

Ισορροπία: Ο ασκούμενος θα μπορεί να ελέγχει πιο αποτελεσματικά το κέντρο βάρους του σώματος του.

Ακρίβεια: Ο ασκούμενος αποκτά την ικανότητα να ασκεί έλεγχο στην κατεύθυνση, την ταχύτητα και την ένταση κίνησης κατά την άσκηση.

Σχεδιασμός προγραμμάτων:

Η προπόνηση πρέπει να δημιουργεί προϋποθέσεις που να εξυπηρετούν τις καθημερινές δραστηριότητες. Πρέπει να ληφθεί υπ’όψιν πως ένα πρόγραμμα μπορεί για έναν ασκούμενο να είναι λειτουργικό αλλά για κάποιον άλλο να μην ισχύει το ίδιο. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση του μυοσκελετικού συστήματος των ασκούμενων καθώς και τον σκοπό της άσκησης σε συνάρτηση με το επίπεδο ικανοτήτων τους.

Εκπαιδευτής Στέλιος Κοντός

http://pfa-fitness.gr/wp-content/uploads/sites/19/2016/11/photo-me-1.jpg

Ο Στέλιος Κοντός έχει ασχοληθεί με

Βοx μαθητής του μεγαλύτερου Έλληνα πυγμάχου και ολυμπιονίκη Γιώργου Ιωαννίδη. Ενεργός αθλητής box για 15 χρόνια μέχρι το 2015.

7 χρονια personal trainer απόφοιτος PFA Austria με 8.000 ώρες πρακτικης και μέχρι και σήμερα ενεργός.

Fitness trainer, Απόφοιτος ακαδημίας των σπόρ Βιεννης.

Σεμiνάρια και μετεκπαιδεύσεις στον τομέα του Functioal training, Running assessmend,FMS, Kettelbells,TRX,Trigger points ακομα και με master trainers του εξωτερικού.

5 χρόνια personal trainer Holmes Place Αυστρίας.

Lifeguard ENAK ανοιχτής θαλάσσης και πισίνας.

Kayak guide 3 star British canoeing association.

Freediver 4 star AIDA international.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε το +306934540178